Život ide dalje

Novak je odlučio da igra i odmah se znalo da će meč protiv Dolgopolova biti jedan od emotivno najkomplikovanijih u njegovoj karijeri. Od odsutnog prvog seta, preko odlučnijeg drugog, do trećeg, posle prekida, svakako najkavlitetnijeg sa obe strane, Novak je našao put do pobede koja je jedino imala smisla posle odluke da danas izađe na teren, 2-6 6-1 6-4.

Toliko o emocijama, a o igri takođe nema se u ovakvim okolnostima šta reći. Sve bi verovatno bio lak posao da je Novak bio samo na 20-30% višem nivou koncetracije u prvom setu. Nije iskoristio svoje brejk lopte u dva gema, ali je serijom grešaka lagano prepuštao svoje protivniku. Osim u trećem gemu drugog seta, posle napravljenog brejka, kada je opet zbog pada koncetracije dozvolio Dolgopolovu tri vezane brejk lopte, Novak je do kraja meča servirao i igrao inpresivno na svoj servis.

Posle prekida zbog kiše u trećem gemu trećeg seta, Novak je imao brejk loptu, koju je kao i većinu Alekandr spašavao servisom. Ipak u devetom gemu i pored vođstva od 30-00 Ukrajinac jednostavno nije odoleo naletu energije i Novakove volje, pa je na kraju sve logično završeno. Novak će za polufinale igrati protiv  pobednika meča, Beluči – Hase.