Zimonjić i Kureši u 3. kolu

Nenad Zimonjić i Pakistanac Kureši uspeli su da se plasiraju u 3. kolo Australijan opena u konkurenciji dublova. Oni su kao osmi nosioci na startu turnira savladali Gabašvilija i Kukuškina sa 2-1, po setovima 6-7, 6-4, 6-3. Danas su u meču 2. kola bili bolji od Španaca Karenja Buste i Garsije Lopeza sa 7-6 (11-9), 6-4.  Nenad Zimonjić nastupa i u miks konkurenciji gde zajedno sa Jaroslavom Švedovom igra protiv Suvej Hsieh i Pabla Kuevasa.

rsz_kuresi_i_ziki

Što se ostalih tenisera tiče nisu imali zapažene rezultate u dublu. Viktor Troicki je zajedno sa Rusom Južnim ispao već u 1. kolu od petih nosilaca Peje i Soaresa rezultatom 6-1, 6-4. Dušan Lajović i njegov partner Lu, takođe su ispali na startu turnira i to od kombinacije Erlih/Huej nakon tri seta 6-3, 7-6, 6-3.

Bojana Jovanovski i Poljakinja Piter ubedljivo su poražene od Timee Baboš i Kristine Mladenović (10. nosioci) sa 6-1, 6-3. Jelena Janković i Aranča Para Santonha posle maratona izgubile su od Slovenke Klepač i Poljakinje Ignacik rezultatom 7-6, 5-7, 7-6. Lako je moglo da se desi da Jelena i Para Santonha dobiju ovaj meč jer su imale i set lopte u prvom setu.