Zimonjić i Kureši u finalu

Posle Novaka Đokovića i Nenad Zimonjić uspeo je da se plasira u finale Dubaija, ali u dublu. On je zejedno sa Kurešijem uspeo da savlada Inglota i Margeu sa 6-7(2), 6-4, 11-9 nakon 85 minuta tenisa. Protivnici u finalu biće im četvrti nosioci, Rohan Bopana i Danijel Nestor. Nenad će imati priliku da osveti Novaka i Lasla koji su od Bopane i Nestora izgubili u 1. kolu. 

rsz_kuresi_i_ziki

Protivnici su prvi zadali udarac i u sedmom gemu iskoristili prvu brejk loptu i poveli sa 4-3. Zimonjić i Kureši su ekspresno uzvratili i nadoknadili zaostatak, a kako su parovi u nastavku sigurno čuvali svoj servis, odluka je pala u taj-brejku. Odlučujući gem je pripao britansko/rumunskom paru ubedljivo sa 7-2

Zimonjić i Kureši nisu klonuli duhom, pa su pojačali pritisak na servis rivala u nastavku, i to im se isplatilo sredinom drugog dela igra, kada su realizovali brejk priliku koja im se ukazala. Stečenu prednost su uspeli da sačuvaju do kraja, pa su putnici u finale odlučeni u produženom taj-brejku.

Produženi taj-brejk je protekao u smenama u vođstvu, srpsko-pakistanski tandem je poveoa sa 4-2, preokrenuli su njihovi rivali na 7-5, ali su u završnici više sreće i koncentracije imali Srbin i Pakistanac i rezultatom 11-9 uspeli da prođu u finale iskoristivši prvu meč loptu.