Ziki i Nestor neočekivano ispali sa RG

Možda i največi favoriti za osvajanje ovogodišnjeg Rolan Garosa, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, poraženi su već u četvrtfinalu pariskog Gren Slema i to od dubla koji prvi put igra zajedno.

Marin Draganja iz Hrvatske i Rumun Florin Mergea okončali su niz od jedanaest uzastopnih pobeda Zimonjića i Nestora ( osvojili Madrid i Rim ) i u svom prvom nastupu na turnirima stigla do polufinala Gren Slema!

Hrvatsko-rumunski dubl preokretom u taj brejku trećeg seta, stigao je do trijumfa 6-7 (2), 6-3, 7-6 (5). Iako su Zimonjić i Nestor uspeli da vrate brejk zaostatka u trećem setu, nisu slomili otpor Draganje i Mergee, a poraz dobija još više na značaju jer su i braća Brajan ispali danas, od Lopeza/Granoljersa 6-4, 6-2.

Prošle sezone Zimonjić i Nestor, svaki sa drugim partnerima, ispali su u 2.kolu pa će im četvrtfinale doneti nove poene, a Brajani su ovim porazom izgubili skoro 1500 poena, jer su branili trofej od prošle godine.

Zimonjić i Nestor i dalje ostaju na Rolan Garosu, i u polufinalu miks dubla Zimonjić u paru sa Julijom Gerges, igra protiv dubla Butorac-Baboš, a Nestor/Mladenović sutra igraju četvrtfinale protiv Soaresa i Švedove.