WB, 6. dan (Ž)- Poraz Serene i kiša

Prvi dan vikenda tokom ovogodišnjeg Vimbldona doneo nam je najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira, ispadanje Serene Vilijams. Teniserka koja će profitirati iz tog poraza je trenutno Eženi Bušar, jer će moći da se bori za bolji plasman na turniru sad kad joj je sklonjena najveća prepreka, ali dugoročno i Marija Šarapova, kojoj je sklonjena jedna od najvećih rivalki. O porazu prve teniserke sveta možete pročitati više OVDE.

Vimbldon logo

Prva teniserka koja je danas završila svoj meč bila je Marija Šarapova. Ona je imala taj luksuz da jedina od dama igra na centralnom terenu, dok se na ostalima uglavnom nije igralo zbog kiše koja je padala dobar deo dana.

sharapovaOna je u dvoranskim uslovima, protiv Amerikanke Alison Riske, počela veoma “kilavo” i mučila se da pronađe ritam pri riternu servisa koji je , doduše, bio fenomenalan u početku. Pri rezultatu 3-1 za Riske, imala je i brejk loptu za dupli brejk, koju nije iskoristila, a u sledećem servis gemu je imala i dve gem lopte koje nije iskoristila pa je Maša poravnala rezultat 3-3. U tim trenucima se činilo da je pronašla ritam kod riterna, i potom je dalji tok meča bio čista rutina. Od 3-1, Marija je dobila neverovatnih 11 gemova u nizu, i lagano došla do pobede . Bilo je 6-3 6-0.

Njih dve su igrale u Birmingemu, takođe na travi, u polufinale sad već davne 2010. godine. Tada je Šarapova dobila u tri seta. Bilo je 6-2 4-6 6-1.

U osmini finala će se sastati sa Anželikom Kerber, koja se mučila u trećem kolu sa Kirsten Flipkens, prošlogodišnjom polufinalstkinjom, ali je na kraju uspela da izvuče pobedu posle preokreta – 2-6 6-2 6-3 za nemačku teniserku.

Šarapova i Kerber su se do sada sastajale 5 puta. Ruskinja vodi sa 4-1, ali nisu igrale još od polufinala turnira u Štutgartu prošle godine. Kerber je jedini trijumf ostvarili u dvorani u Parizu, a ovo će im biti i prvi duel na travnatoj podlozi.

Trijumf je još ostvarila i Simona Halep, treća nositeljka turnira, nakon sigurne pobede od 6-4 6-1 nad mladom Švajcarskinjom Belindom Benčić. Ona će se u sledećem kolu sastati sa Zarinom Dijas, jednim od najprijatnijih iznenađenja turnira, koja je pobedila povratnicu na teren Veru Zvonarevu u tri tesna seta.

Meč Ane Ivanović i Sabine Lisicki je prekinut pri rezultatu 6-4 1-1. O tom meču možete pročitati OVDE.

Još jedan meč je prekinut, a to je meč Jaroslave Švedove i Medison Kiz pri rezultatu 7-6 6-6 za Kazahstanku. Mlada Amerikanka, koja ove godine uživa na travi i ima 7 uzastupnih pobeda do ovog meča,  zatražila je medicinski tajm aut prilikom servisa za drugi set, a kako to nije uspela, meč je zaustavljen i nastaviće se tek u ponedeljak, kao i meč Ane Ivanović.

Parovi osmine finala gornjeg dela žreba:

Alize Korne- Eženi Bušar,
Marija Šarapova – Anželika Kerber,
Simona Halep- Zarina Dijas,
Ana Ivanović/Sabine Lisicki- Jaroslava Švedova/ Medison Kiz.