WTA: Teniserke koje su ostavile tenis ove sezone

Svake sezone pojedine teniserke se povuku iz aktivnog igranja teisa. Najveći udarac za WTA je svakako penzionisanje Na Li, dvostruke gren slem šampionke, ali i smrt Jelene Baltače. Njen fatalan ishod je potresao celu svetsu javnost. Od tenisa se definitivno opostila i Dinara Safina ceremonijom na turniru u Madridu. Mi vam predtsvaljamo neke teniserke koje su završile svoje karijere ove godine…

Iveta Melcer, poznatija kao Benešova, udala se za austrijskog tenisera Jirgena Melcera. Imala je lepu karijeru u kojoj je osvojila dve WTA titule i stigla do 25. mesta na WTA listi. Pokušala je da se vrati tenisu nakon pauze od godinu i po dana, odigrala je pet turnira u ovoj sezone pre nego što se i konačno povukla iz tenisa.

Ivon Mojsburger, austrijska teniserka koja je tenis počela da igra kao profesionalac još devedesetih godina. Uspela je da u svom rodom gradu Bad Gaštajnu osvoji titulu 2013. i tako uđe u prvih 50. Vrhunac karijere dostigla je ove godine kada je došla do 37. mesta, ali je nakon USO odlučila da završi kaijeru.

Kristina Baroa, nemačka teniserka koja je igrala dva WTA finala u Strazburu 2010. i Oriješu 2011. godine, ali je nažalost ostala bez titule. Uspela je 2011. da uđe u prvih 60, a ove sezone je nakon titule na WTA turniru u Luksemburgu u dublu odlučila da prestane sa aktivnim igranjem tenisa.

ane kremer

Katalina Kastano, još na početku ovog veka  ušla je u najboljih 100, a vrhunac je dostigla 2006. kada se našla na 35. mestu. Na WTA turniru u Budimpešti 2005. izgubila je finale od Ane Smašnove, a ove godine je odigrala poslednji turnir u Florianapolisu kada joj je dijagnosticiran rak dojke zbog čega je ostavila tenis i posvetila se lečenju.

Ane Kremer, najbolja teniserka Luksemburga svih vremenai. Još 2000. godine osvojila je dve WTA titule i to u Oklendu i Pataji. Najbolji plasman na WTA listi joj je 18. mesto, a karijeru je završla ove godine na turniru u rodom Luksemburgu odigravši egzibicioni meč sa Andreom Petković.

Malori Burdet, kao koledž teniserka 2012. godine je došla do 3. kola US-opena gde je izgubila od Marije Šarapove. Samo godinu dana kasnije uspela je da dođe do 68. mesta na WTA listi, ali su onda  usledile povrede, pre svega ramena, da bi ove sezone donela odluku da napusti tenis.

Ešli Barti, odlučila je da napusti tenis na neodređeno vreme, sa namerom da se ponovo vrati. Veliki talenat pokazala je sa 16 godina kada je vrlo brzo ušla u najboljih 200. U dublu sa Delakvom  igrala je tri GS finala, da bi ove sezone nakon USO odlučila da napravi pauzu.