WB, 7.dan (ž): Junakinje dana Makarova i Stricova

Početak druge nedelje kod teniserki doneo je nekoliko iznenađenja i to eliminaciju Agnješke Radvanjske i Karoline Vožnjacki. Neki mečevi koji su počeli u subotu danas su zavšeni, dok je meč između Marije Šarapove i Anželike Kerber premešten za utorak na centralni teren.

Lucija Šafarova prva se kod teniserki probila u četvrtfinale prepustivši kvalifikantkinji Terezi Smitkovoj svega dva gema. Njena sunarodnica Barbora Zahlavova Stricova nastavila je sa odličnim partijama na travi. Posle pobede nad Na Li, u osmini finala srušila je Karolinu Vožnjacki sa 6-2, 7-5.

makarova13. nositeljica Eženi Bušar izbacila je sa 7-6(6), 7-5 Francuskinju Alize Korne, igračicu koja je u subotu šokirala Serenu Vilijams. U četvrtfinalu bi Bušar mogla ići na Mariju Šarapovu, čiji je meč protiv Nemice Kerber zbog kiše prebačen za utorak.

Ana Ivanović ušla je odlično u nastavak meča protiv Sabine Lisicki. Ali, kod 5-2 u drugom setu za Srpkinju, igračice su se morale povući sa terena zbog pljuska. Ana je uspela da uzme  drugi set posle povratka, ali prošlogodišnja finalistkinja pronašla je svoju igru u odlučujućem setu i u osmini finala igratće sa Jaroslavom Švedovom.

Petra Kvitova nije imala problema sa Šuaj Peng, pa je Kineskinja uspela da osvoji samo pet gemova u celom meču. Čehinja igra odlično, dobila je samopouzdanje posle pobede nad Venus Vilijams i mogla bi da dogura daleko na ovogodišnjem Vimbldonu. Iznenađenja dana priredila je Ruskinja Jekaterina Makarova. Makarova je za 53 minuta “počistila” sa terena Agnješku Radvanjsku. Bilo je 6-3, 6-0 za Makarovu, iako je Radvanjska vodila sa 3-2 u prvom setu. Od tada pa do kraja meča nije uzela ni gem, dok ih je Ruskinja nanizala deset.