Viktor borbeno, ali neuspešno

Viktor je izgubio od Conge 3-6 2-6 . Tesko da je iko i ocekivao pobedu, bez obzira na dosadasnji medjusobni skor. Ipak, tesko je poreci, da je Viktor imao periode dobre igre, da se borio, spsavao brejk lopte i da izgleda kao da mu malo nedostaje da se vrati na igru i rezultate od godinu pre.

Viktor je u prvom setu rezultatski parirao Francuzu samo pet gemova. I tu se dogodila razmena brejkova, ali je bas taj vraceni brejk davao nadu da ce to biti neizvesniji mec. To se ipak nije desilo, pa je Viktor lagano izgubio taj set, osvojivši još samo jedan svoj servis gem.

U drugom, još gori razvoj događaja po srpskog tenisera. Conga odmah dolazi do brejka, i do prednosti od 3-0. Moglo je biti i 4-0, da Viktor nije uspeo da spase tri brejk lopte u četvrtom gemu. Slično je uradio i narednom na servis Conge, od 40-00, stigao je do izjednačenja, ali nije uspeo više. Do kraja seta, Viktor je odigrao još jedan dobar gem, da bi u poslednja dva ipak totalno pao, valjda svestan da trenutno ne može više.

Tako je Viktor završio svoje učešćeu u Rimu u obe konkurencije. On će sledeće nedelje sa ostalim Dejvis kup reprezentativcima, izuzimajući Novaka, igrati ekipni svetki kup u Diseldorfu, gde je reprezentacija Srbije osvojila titulu, 2009. godine.