Veliki preokret Jelene i četiri spašene meč lopte

jelena“Kraljica drame” kako mnogi zovu Jelenu Janković, dokazala je zbog čega je dobila ovaj naziv. U meču 1. kola na WTA turniru u Štutagrtu Jelena je posle velikog preokreta, mnoštva propuštenih šansi, spašenih meč lopti, uspela da savlada Nemicu Monu Bartel rezultatom 2-6, 7-6 (10-8), 6-3.

Meč koji je trajao 2 sata i 27 minuta počeo je brejkom naše teniserke. Međutim, Bartel prvo vraća brejk, a potom pravi još dva nova  za ubedljivo osvajanje prvog seta rezultatom 6-2. 

U drugoj deonici, Bartel opet pravi brejk, već četvrti u nizu, i dolazi do 3-1. Tada se činilo da će Nemica opet ubedljivo savladati Jelenu Janković. Međutim, Džej-Džej odmah uzvraća udarac i smanjuje na 3-3, a potom pravi novi brejk za 5-4 i dolazi u situaciju da servira za set. Jelena je propustila čak šest set lopti, a potom se ušlo u taj-brejk. Srpkinja je povela sa 2-0, ali je onda Nemica nanizala nekoliko lepih poena i došla do 6-3 i tri meč lopte. Jelena spašava sve tri , a potom i četvrtu, da bi na kraju dobila taj-brejk sa 10-8.

U trećem setu ključni momenat desio se u šestom gemu kada je Jelena napravila brejk, ispostavilo se i jedini u trećem setu za veliku pobedu i plasman u 2. kolo. Protivnica Jeleni u 2. kolu biće bolja iz meča Peneta-Petković.