USO, 8.dan (WTA): Kraj za Bušar, Serena lako

Završeni su i preostali mečevi osmine finala u ženskoj konkurenciji, a plasman u četvrtfinale izborile su: Flavija Peneta, Serena Vilijams, Jekaterina Makarova i Viktorija Azarenka. Takmičenje je završila Eženi Bušar porazom od Jekaterine Makarove, pa je  od osam prvih nosilaca u žrebu ostala samo Serena Vilijams.

Ekaterina MakarovaFlavija Peneta je u prvom meču dana sa 7-5, 6-2 savladala Kejsi Delakvu i izborila četvrtfinale. Prošlogodišnja polufinalistkinja se mučila samo u prvom setu gde je bila u zaostatku, ali je u ključnim momentima igrala odlično, pa je zasluženo prošla dalje. U sledećem meču čeka Serenu Vilijams koja je rutinski sa 6-3, 6-3 za 66 minuta igre nadigrala Kaju Kanepi. Amerikanka vodi sa 5-1 u međusobnim pobedama, a Italijanka je jedini trijumf zabeležila davne 2005. godine.

Jekaterina Makarova (17. nosliac) nastavlja sa odličnim izdanjima na US-openu. Nakon prošlogodišnjeg četvrtfinala Ruskinja je i ovoga  puta izborila mesto među najboljih osam. Ona je sa 7-6, 6-4 savladala Eženi Bušar u izuzetno teškim vremenskim uslovima. Makarova je pet puta igrala u četvrtfinalu GS, ali nikada nije prošla korak dalje. Njena naredna protivnica je Viktorija Azarenka koja je sa 4-6, 6-4, 6-4 savladala Aleksandru Krunić u meču u kojem je odlučilo par lopti. Beloruskinja vodi sa 3-2 u pobedama.