USO, 6.dan (WTA): Ispale Kvitova i Navaro

Najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira napravila je kvalifikantkinja iz Srbije Aleksandra Krunić, eliminisavši 3. nosioca Petru Kvitovu sa 6-4, 6-4. Više o maestralnoj pobedi Aleksandre možete pročitati  ovde. Od favorita takmičenje je završila i Karla Suarez Navaro, a bolja od španske teniserke bila je Kaja Kanepi sa 7-5, 6-0.

kanepiKarla je vodila sa 5-3 u prvom setu, ali je onda potpuno stala. Kanepi se aktivirala i do kraja meča nanizala je 10 gemova i zasluženo prošla u osminu finala gde će igrati sa Serenom Vilijams. Serena je slavila protiv Varvare Lepčenko sa dva puta po 6-3 za sat i 37 minuta, ali to nije bio toliko lagano koliko rezultat pokazuje. Interesantno je da je Varvara zabeležila čak 10 vinera više od Serene (24:14), ali je bolje plasirana Amerikanka imala manje grešaka – 32:21. 

Australijanka Kejsi Delakva u tri set izbacila je Karolinu Pliškovu, devojku koja je porazila našu Anu Ivanović u 2. kolu. Protivnica Delakvi u 4. kolu biće Flavija Peneta koja je sa 6-4, 6-0 savladala mladu Amerikanku Nikol Gibs. Peneta se mučila samo na početku meča, kada je bila u brejku zaostatka, ali vremenom je uspela da podigne nivo igre i trijumfuje u dva seta.

Viktorija Azarenka prepustila je samo dva gema Ruskinji Jeleni Vesninoj, pa će u 4. kolu igrati sa našom Aleksanderom Krunić. Eženi Bušar još jednom se mučila i igrala tri seta. Ovoga puta, savladala je Barbaru Zahlavovu Stricovu sa 6-2, 6-7, 6-4 i u sledećem kolu je čeka nezgodna Jekaterina Makarova koje je veoma lagano savladala Zarinu Dijas (KAZ) sa 6-2, 6-4 za 75 minuta igre.