USO, 1.dan (ATP): Ispala dva nosioca

Već prvog dana US-Opena u muškoj konkurenciji takmičenje su završila dva nosioca, Mihail Južni i Žilijen Beneto. Bolji od Rusa u četiri seta bio je mladi Nik Kirios, dok je Benetoa izbacio sunarodnjak Benora Per psole maratona od pet setova.

Ostali favoriti bili su sigurni, a plasman u naredno kolo izborili su Endi Mari, Miloš Raonić, Žo-Vilfrid Conga, Novak Đoković, Žeremi Šardi, Tomi Robredo, Filip Kolšrajber, Feernando Verdasko, Leonardo Majer, Pablo Kuevas, Andrej Kuznjecov…

mariRadek Štepanek je razočarao, pošto je 235. teniseru sveta Matijasu Bahingeru uzeo samo sedam gemova, Montanjes je predao Leonardu Majeru sredinom drugog seta, dok je Ebden u tri seta dobio Kamkea. Nezgodan meč odigrao je Endi Mari, šampion USO iz 2012. Škotlanđanin je tek psole četiri seta pobedio Robina Hasea iz Holandije, a lako je moglo da se desi da meč ode i u peti set.

Škot se od sredine trećeg seta mučio sa grčevima, neprestano je istezao rame i noge, a i Hase je imao problema sa povredom. Zato nismo gledali kvalitetan meč, ali Mari je nekako uspeo da izbegne peti set i da se plasira u drugo kolo. 

“U kvadricepsima sam dobio grčeve, a posle su prešli na ramena. Nisam znao šta da radim, da li da čuvam energiju ili da pokušam da završim u tri seta. Gren slem turniri su fizički veliki izazov – moram da shvatim šta se dogodilo danas jer tako nešto ne bi trebalo da se dešava posle sat i 45 minuta igre, iako jeste bilo vruće“, rekao je Bitanac