Titula za Vojislavu Lukić

Sve je iznenadila svojim povratkom, a još više koliko je brzo došla do svoje prve povratničke ITF titule. Vojislava Lukić je osvojila satelit u Betani Biču i tako ponovo stekla uslove da se nađe na WTA listi.

Vojislava je napustila tenis 2008. kada je odlučila da će se baviti nekim drugim stvarima za koje je mislila da ima talenta. Kako stvari stoje, ona je na kraju završila na Beri unirvezitetu na Floridi, jedno vreme igrala za njihov koledž tim i čak u martu bila igrač nedelje, da bi na kraju rešila da se vrati u poptunosti tenisu, onom profesionalnom.

Njen treći povratnički turnir u ovoj godini doneo joj je plasman na WTA listi i što je najvažnije titulu, posle pobede u finalu nad Sanaz Marand iz Amerike. Kada se uzme u obzir da je Vojislava 2007. bila 203. teniserka na svetu, ova titula nije iznenađenje, ali realno, ovako brz povratak, dobrim rezultatima pre svega, posle tolike pauze, jeste.

Svakako najveću pobedu na turniru, Lukić je ostvarila u polufinalu, kada je bila bolja od 530. igračice na svetu i drugog nosioca na tunriru, Ukrajinke Karčenko., Vojislava će se od ponedeljak naći negde na 950. mestu WTA liste, ali po svemu sudeći tu se neće dugo zadržati.