Titula u Kicbilu za Filipa Kolšrajbera

Nemački teniser Filip Kolšrajber osvojio je svoju šestu ATP titulu, pošto je u finalu turnira u Kicbilu (Austrija, ATP 250 serija, šljaka) bio bolji od Pol-Anri Matjea sa 2-1, po setovima 2-6, 6-2, 6-2. Ovo je Kolšrajberu prva titula posle 15 meseci.rsz_kolsrajberZanimljivo je reći da je Kolšrajber prvi Nemac koji je pobedio na ovom ATP turniru. Sa druge strane, Francuz je u Kicbil došao kao 109. na ATP listi i uspeo je da izenenadi dosta bolje plasiranih tenisera. On je igrao prvo ATP finale od 2009 kada je poražen u Hamburgu od Nikolaja Davidenka. Poslednju titulu Matje je osvojio u Gštadu, sada već davne 2007. kada je u finalu porazio Andreasa Sepija.

Francuz je u prvom setu dva puta oduzeo servis Nemcu, pa je taj deo igre dobio sa 6-2 nakon samo 30 minuta tenisa. U nastavku meča Kolšrajber je bio taj koji je bio bolji i koji je diktirao tempo igre, pa je uz ukupno četiri brejka, preokrenuo rezultat i osvojio titulu u Austriji.

Zahvaljujući tituli Filp Kolšrajber će napredovati za 11 pozicija pa će ponovo ući u najboljih 30, tačnije biće 28. teniser sveta. Veliki skok očekuje i finalistu Kicbila. Francuz će napredovati za 31 poziciju, pa će se u ponedeljak naći na 78. mestu ATP liste.