Srbiji titula u Diseldorfu!

Reprezentacija Srbije, ponovila je rezultat od pre tri godine i osvojila svetski kup u Diseldorf. Posebno raduje pred Roland Garos, što su do titule stigli pobedama u singlu, čak svih osam u isto toliko odigranih mečeva.

Danas su u finalu protiv Češke, Janko i Viktor ostvarili malu osvetničku pobedu, i tako ponovo prigrabili trofej. Prvo je Janko u dva seta, ali u jednom teškom i kvalitetnom meču, ponovo bio bolji od Tomaša Berdiha. Igrao se izjednačen prvi set, da bi Janko bio u problemu kada je servirao za ostanak u setu. Ostao je čvrst, spasao set lopte a onda sačekao par grešaka Berdiha i priveo set kraju.

U drugom setu ej posle brejka i vođstva od 2-1, izgledalo da je meč rešen. Tako nije bilo, ali je u izjednačenom taj brejku, Janko ipak našao put do pobede, mada je na 6-5 i servis Berdiha, već propustio jednu meč loptu.

Možda se Jankova pobeda pomalo očekivala, ali Viktorova definitivno jeste iznenađenje i velika je ko kuća, za njega naravno. To posebno, posle propuštene prilike i brejka u prvom setu, kada je posle 2-1, jednostavno potonuo i dozvolio Stepaneku da uzme narednih 5 gemova. U drugom, Viktor pravi brejk u prvom gemu, što se ispostvilo kao odlučujuće, pored svih peipetija u nastavku seta. Slično se dogodilo u trećem, ali je tada Viktor prednost od 2-1, samo povećao još jednim brejkom u poslednjem gemu.

Važna pobeda i uopšte ceo turnir za Srbiju, ali pre svega zbog dobre forme Viktora i Janka. Želimo im svu sreću u Parizu.