Savić ipak doživotno suspendovan

Apelacioni sud za sportsku arbitražu u Bernu odbacio je žalbu srpskog tenisera Davida Savića na odluku Međunarodne teniske federacije da ga doživotno suspenduje zbog nameštanja rezultata.
Sud je u obrazloženju odluke naveo da su odbačeni argumenti igrača, kao i da su dokazi Jedinice za integritet tenisa, koja se bavi borbom protiv malverzacija neoborivi.

U presudi srpskom teniseru navodi se da je „nepobitno utvrđeno da je Savić tražio od drugog tenisera da za novac namesti rezultat”

U žalbi Savića navodi se da je čitav slučaj montiran i da je on izabran za žrtvenog jarca, kako bi postao “drastičan primer za sve ostale igrače”
Srpskom teniseru suspenzija je izrečena 1. oktobra 2011. godine, ali bez objavljivanja detalja. Ipak, Saviću je ukinuta prvobitna novčana kazna od 100.000 dolara.
On je u tom trenutku bio 659. na ATP listi, a najbolji plasman u karijeri ostvario je 2009. godine kada je bio 363. igrač na svetu.

Savić je drugi teniser u istoriji kome je izrečena doživotna suspenzija zbog nameštanja rezultata. U maju prošle godine istu kaznu dobio je Austrijanac Danijel Kelerer