Šarapova nastavlja plimu odustajanja

Nakon  povlačenja mnogih tenisera i teniserki sa turnira u Montrealu, odnosno Torontu, među kojima je poslednja prva teniserka sveta, Beloruskinja Viktorija Azarenka, i turnir u Sinsinatiju je nastavio taj trend. Nakon Španca Rafaela Nadala, ruska teniserka Marija Šarapova takođe neće igrati ovaj turnir.

Kako se navodi, Marija Šarapova neće braniti titulu u Sinsinatiju zbog stomačnog virusa, a najverovatnije će zatražiti ”vajld kard” od turnira u Nju Hejvenu, za koji je već dobila Petra Kvitova,  kako bi se  što bolje spremila za US Open.

Gubitkom 900 poena, a ne dodavanjem novih, Šarapova će ugrozitii  svoj opstanak na mestu br 2, pa čak i uopšte u top 4, a samim tim će stagnirati u trci za mesto br1, koje,  zahvaljujući činjenici  da su se i Marija i Viktorija povukle iz Montreala, može pripasti Poljakinji Agnješki Radvanjskoj, ako osvoji Rodžers Kup.

U finalu prošlogodišnjeg Sinsinatija, Šarapova je pobedila Jelenu Janković koju, ako ne odbrani   dobar deo poena  iz tog finala, čeka ispadanje iz top 30 po prvi put nakon više od 6 godina.