Šarapova je opet bila bolja

Ništa nije pomoglo Ani. Ni loš početak protivnice, koji joj je doneo prednost od 3-0 i piliku da potvrdi dvostruki brejk. Ni servis za set i nekoliko propuštenih set lopti. Pa čak ni prednost u taj brejku od 3-1. Ana jednostavno nije umela i mogla da se odupre Šarapovoj, 7-6(4) 6-3, za protivnicu.

Nije bilo pravog servisa u pravom trenutku, možda ni pravog udarca, ali je ipak bila uočljiva jedna stvar: Šarapova je više ličila na sebe iz šampionskih dana, nego Ana. Iako je bilo sjajnih razmena i odličnih poena, Ana nije imala živaca, koncetracije, da izdrži povremeno visok nivo tenisa i rat karaktera sa Marijom.

Drugi set je praktično bio formalost. Iako se Ana borila, i vratila se posle brejka minusa sa starta ovog dela igra, a zatim napravila još jedan za vođstvo od 3-1, brzo je poklekla pod prvim jačim pritiskom Šarapove u narednom gemu, i do kraja nije osvojila više nijedan.

Ana je u ovom meču pokazala da može sjajno da igra, ali ne i da izdrži dugo i kada je to  najpotrebnije na tom nivou. Možda će se to brzo promeiti, baš pobedom protiv Šarapove u nekom narednom meču…