RG: Prva Gren slem pobeda Kecmanovića, poraz Milojevića

Na ovogodišnjem Rolan Garosu, Srbija ima nikad manje prdstavnika u kvalifikacijama. Dok kod tenisera situacija i nije toliko crna, kod teniserki nemamo predstavnicu koja bi se borila za glavni žreb.

Kod tenisera, u kvalifikacijama su se našli Miomir Kecmanović, Nikola Milojević i Peđa Krstin, a nakon prvog dana ostali smo bez jednog predstavnika.

Prvi je na terenu bio najmlađi, Miomir Kecmanović, kome su ovo druge kvalifikacije za Gren slem i prva pobeda. Na startu AO je ispao, a na RG je upisao startnu pobedu, i u tri seta prošao dalje. 6-2, 36, 6-3 bio je rezultat protiv Atile Balaša, a u narednom kolu će imati jako teđak susret sa Martinom Kližanom, koji je, podsetimo, pre mesec dana savladao Novaka Đokovića u Barseloni.

Neuspešan je bio Nikola Milojević, koji je u dva seta poražen, i to sa 4-6, 3-6 od Londera.

Sutra će na teren Peđa Krstin, koji na startu igra protiv Evana Furnesa.

Kao što smo rekli, kod dama nemamo predstavnicu u kvalifikacijama, jer se liste učesnica prave 4 nedelje pre turnira, a tada nismo imali nijednu teniserku koja je imala rang za kvalifikacije. Podsetimo, u top 200 trenutno imamo samo Aleksandru Krunić, dok su u rangu top 200-400 Jorović, Danilović, Radanović, Stojanović, Jakšić i Kostić, a najviše šansi za vimbldonske kvalifikacije imaju dve teniserke u 250, Jorović, koja je na korak od top 200, i Danilović.