Poznate polufinalistkinje Pekinga

serena williamsPoznate su sve četiri učesnice polufinala WTA turnira u Pekingu. Prvo je naša Jelena Janković posle velike borbe i preokreta eliminisala Šafarovu sa 2-1. Jelena Janković će za mesto u finalu turnira u Pekingu igrati sa Petrom Kvitovom. Čehinja je u četvrtfinalu posle dva sata i 33 minuta  bila bolja od domaće teniserke Li Na retultatom 2-1, po setovima 4-6, 6-2, 6-4.

U drugom polufinalu snage će odmeriti Serena Vilijams i Agnješka Radvanjska. Amerikanka je u četvrtfinalu savladala Karolinu Vožnjacki sa 6-1, 6-4 za 77 minuta igre. Vilijamsova je samo jednom izgubila svoj servis gem i to u drugom setu, ali je zato napravila 3 brejka više od Dankinje. Ovo je bila šesta pobeda Serene nad Karolinom iz sedam mečeva.

Sa druge strane, Agnješka Radvanjska je posle velike borbe u dva seta bila bolja od Anđelike Kerber iz Nemačke sa 7-6, 6-4. U prvom setu punom uzbuđenja teniserke su propustile veliki broj set lopti. Prvo je Radvanjska imala 5-1 u gemovima i tri set lopte, ali ih nije iskoristila. Dozvolila je Nemici da dođe do 4-5, i pri tom rezultatu je, takođe Radvanjska imala nove tri set lopte, ali ih opet nije iskoristila. Teniserke su potom ušle u taj-brejk gde je Kerber imala 6-2 i set lopte, ali je ipak žilava Radvanjska uspela da iskoristi svoju sedmu set loptu i dođe do prvog seta. Drugi set je ipak bio malo mirniji, a Radvanjska ovoga puta nije prokockala prednost od jednog brejka.

Polufinala su na progremu sutra.