Poraz Milojevića u finalu Šarm El Šeiha

Na trećem turniru u ovoj godini, Nikola Milojević poražen je u finalu fjučersa u Šarm El Šeihu ($10.000, Egipat). Milojevića je u finalu savladao Jaroslav Pospišil, 6-4, 6-4.
milojevic 2015 Egipat

Nikoli je ovo drugo finale  u sezoni, a još uvek čeka na prvu titulu, dok u karijeri ima tri trofeja iz sedam finala.

Milojević je zbog kasne prijave igrao kvalifikacije u kojima je bio prvi nosilac, slobodan u prvom kolu. U drugom kolu je pobedio Đanmarka Kakačea iz Italije sa 6-1, 6-2, i u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija savladao je Robija Riduta iz Velike Britanije sa 6-4 6-2. U glavnom žrebu je bio postavljen za 3. nosioca, a u prvom kolu je sa 6-3, 4-6, 6-0 bio bolji od Anila Juksela iz Turske(ATP 823). Paskal Bruner iz Austrije (ATP 519) pružio je veliki otpor Milojeviću, ali je na kraju ipak srpski teniser upisao pobedu (6-7(5), 6-1, 6-4). David Pihler (ATP 1461) je još jedan teniser iz Austrije koji je bio nemoćan protiv Milojevića. Srpski teniser je u tom četvrtfinalnom meču upisao pobedu nakon dva seta (6-4, 6-3). U polufinalu, Nikola je igrao protiv Matije Pecotića (ATP 626) koji inaće trenira u Beogradu, i odigrao je jedan turnir pod našom zastavom, ali se onda odlučio za Hrvatsku, tako da je već više od godinu dana njihov predstavnik. Bilo je 6-2, 7-6(3) za Milojevića u polufinalu, a u finalu izgubio je od Pospišila, koji je trenutno 255. igrač sveta.

Nikola je sa poenima osvojenim na ovom fjučersu, od narednog ponedeljka, obezbedio skok do oko 350. mesta, što je oko njegovog ranga karijere, a to je 352. mesto.

Nikola će naredne nedelje pauzirati i neće igrati turnir, a od 2. marta će odigrati turnir u Egiptu (10k).

Ove nedelje, srpski igrači su imalu dosta uspeha na ITF turnirima, a o finalu Miljana Zekića čitajte OVDE, dok o najvećoj titulu u dublu Ilije Vučića čitajte OVDE.