Poraz Lasla u kvalifikacijama na ATP turniru u Sofiji

Od srpskih tenisera u kvalifikacijama za ATP turnir u Sofiji (Bugarska, €463.520) učestvovao je samo Laslo Đere. On je poražen u prvom kolu kvalifikacija od 4. nosioca, Tomasa Fabijana iz Italije (ATP 145) sa 6-4, 6-4.
Laslo Djere Garanti Koza Sofia Open 2016 kvalifikacijePrvi je do brejk lopti u ovom meču došao Italijan. U trećem gemu imao je tri vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio, što je dalo dozu samopouzdanja Laslu da u narednom gemu dođe do brejka i povede sa 3-1. Fabijano je odmah uzvratio sa ribrejkom, a onda i izjednačio na 3-3. U 7. gemu Fabijano ponovo ne koristi nijednu od tri vezane brejk lopte, ali u devetom koristi prvu za 5-4. Deseti gem osvojio je italijanski teniser sa nulom što je značilo gubitak prvog seta za Lasla rezulatom 6-4.
U drugom setu, prve brejk lopte imao je Italijan u sedmom gemu. Iskoristio je drugu i poveo sa 4-3. U desetom i ispostaviće se poslednjem gemu ovog meča, Đere je propustio 6 brejk lopti da se vrati u meč, a protivnik je iskoristio 4. meč loptu za 6-4 u drugom setu i pobedio sa 2-0.
Đere se trenutno nalazi na 223. mestu ATP liste najboljih tenisera sveta, a od ponedeljka ga očekuje pad za preko 30 mesta jer nije odbranio bodove za titulu iz Egipta (Šarm El Šeik, $10.000) od prošle godine.

GARANTI KOZA SOFIA OPEN, Sofia, Bulgaria, ATP 250, €463.520, tvrda podloga:
Kvalifikacije:
1/2. kolo:
Laslo Đere (SRB) – Thomas Fabbiano (ITA, 4, ATP 145) 4-6, 4-6

U glavnom žrebu ovog turnira nalaze se Viktor Troicki i Filip Krajinović. Troicki je postavljen za drugog nosioca i u prvom kolu je slobodan. Mogući protivnici  u drugom kolu su mu kvalifikanti, Italijan Tomas Fabijano (ATP 145) i Danijel Brands iz Nemačke (ATP 134). Filip Krajinović za protivnika u prvom kolu imaće Marsela Ilhana (ATP 113) iz Turske sa kojim ima negativan skor. Igrali su prošle godine na čelendžeru u Turskoj (Mersin) kada je Ilhan bio bolji sa 0-6, 6-4, 6-4. Ukoliko savlada Ilhana, Krajinović će u drugom kolu igrati protiv prvog nosioca i 18. tenisera sveta, Roberta Bautiste Aguta iz Španije.
U dubl konkurenciji, Viktor Troicki će igrati u paru sa Ilijom Bozoljcem, a za protivnike u prvom kolu imaće 2. nosioce, Marina Draganju iz Hrvatske i Julijana Noula iz Australije.