Poraz Lajovića na startu turnira

Dušan Lajović nije uspeo da izbori plasman u 2. kolo turnira u Mecu! Bolji od našeg asa bio je Nemac Jan Lenard Štruf u tri seta.

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a kako se set primicao kraju očekivao se ulazak u taj-brejk Dusan Lajovic RGbez prethodno napravljenog brejka. Međutim, u jedanaestom gemu Dušan Lajović je oduzeo servis Nemcu, ali je potom Štruf učinio isto u sledećem gemu i odveo prvi deo igre u očekivani taj-brejk. U “trinaestom gemu” Srbin se bolje snašao, mada je Štruf imao dve set lopte, kod rezultata 6:4 i 6:5, ali je Srbin uspeo da izjednači, a potom i preokrene za konačnih 8:6 u taj-brejku.

Drugi set počeo je brejkom Nemca u trećem gemu, a potom i potvrdom istog za startnih 3:1. U nastavku seta Dušan nije uspeo da uzvrati istom merom, a Štruf je u devetom gemu novim oduzetim servisom došao do izejdnačenja u setovima, osvojivši drugi rezultatom 6:3.

Treći period opet je krenuo dobro za tenisera iz Nemačke, koji je u drugom gemu napravio brejk, a potom ga i overio – 3:0. U daljem toku seta Lajovića je stigao i umor zbog napornog puta iz Indije gde je igrao Dejvis kup, a taj meč se i odužio, pa je tek u ponedeljak krenuo sa svojim drugovima put Evrope, te nije uspeo da oduzme servis rivalu, pa je Nemac  i ovaj period rešio u svoju korsit rezultatom 6:3.