Pao i Raonić, Novak u polufinalu

Sa 7-5, 6-4, 6-2 za 123 minuta igre Novak Đoković savladao je Miloša Raonića u četvrtfinalu Ozi opena. Naš teniser je igrao odlično, koristio je svoje šanse, nije dao Raoniću da diktira tempo. U polufinalu sledi duel sa starim rivalom, Stanom Vavrinkom koje je sa 3-0 pobedio Keija Nišikorija. Novak će imati priliku da se osveti Švajcaru za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu.

Prvi set trajao je skoro sat vremena, tačnije 57 minuta. Nakon četiri propuštene brejk prilike na strani Đokovića, i nijedne šanse za Raonića da našem teniseru oduzme servis, ovaj deo meča završen je u taj-brejku koji je Novak dobio sa 7-5.

rsz_novak

Posle neizvesnog prvog seta, usledio je nešto lakše dobijeni drugi deo meča. Već na startu Novak je Milošu oduzeo servis i tu prednost lagano sačuvao do kraja seta za velikih 2-0. Do novog brejka Đoković je došao u ranoj fazi trećeg seta, a u petom gemu još jednom je oduzeo servis Kanađaninu za vođstvo od velikih 4-1. Do kraja seta Miloš je uspeo da osvoji samo još jedan gem, a Nole je slavio sa 6-2.

Đoković je posebno bio dobar na prvom servisu, osvojio je čak 89 odsto poena na njemu, dok je Raonić imao 72 odsto uspešnosti. U vinerima su bili približno isti, Raonić je imao čak jedan više od Novaka, ali je srpski teniser imao 19 neiznuđenih grešaka manje, a 23 poena više tokom ovog duela.