Novak nastavlja silovito!

3334670052265c3631129572387937_size3Novak Đoković nastavlja sa sigurnim i ubedljivim partijama, na ovogodišnjem US openu. Žrtva dobrog Novakovog pristupa i igre je ovoga puta bio Marsel Granoljers, koji je uspeo da Novaku otkine samo tri gema i sva tri u prvom setu, 6-3 6-0 6-0!

Za razliku od prethodnog meča koji je igran u dnevnom terminu, protiv Benjamina Bekera,  Novak nije uspavano ušao u meč sa Granoljersom. Jedini problem koji je imao u prvom delu igre, bio je kako da iskoristi brejk lopte. Problem je trajao dva gema, da bi u trećem na servis protivnika Novak napravio brejk i do kraja meča dozvolio protivniku da uzme još samo jedan gem, na 5-2 i jedini u kojem Novak nije imao brejk loptu.

Koliko je Novak bio dobar i siguran, govori i činjenica da je prvi poen na svoj servis izgubio tek na 3-0 u drugom setu! Bio je to još jedan brz Novakov meč, kada igra opušteno, kada sve funkcioniše i kada igra maksimalno svaki poen!

72% ubačenog prvog servisa, 34-15 odnos vinera i grešaka i čak 50 poena više osvojenih od protivnika (86-36!), sve govore!

Novak je na terenu proveo 78 minuta, što mu je i bio cilj, kako je istakao posle meča. Novak je u dosadašnjem delu trnira u odnosu na svoje najveće konkurente proveo čak oko tri sata manje na terenu, što svakako može biti bitan faktor u završnici turnira.

Jedini problem za Novaka može biti to što do završnice turnira stiže bez ozbiljnijeg protivnika i ozbiljnijeg testa. Da li će se u tom smislu nešto drugačije dešavati u četvrtfinalu i  da li će Mihail Južni uspeti da natera Novaka da odigra duži i teži meč, ostaje da se vidi.

Južni je uspeo da u pet setova zaustavi neverovatnog Hjuita, mada je bio na ivici da mu to ne pođe za rukom, jer je u zadnja dva seta gubio sa 4-1 odnosno 5-2. Tu se sad postavlja i pitanje, koliko Miša može da se oporavi od napornog meča, a ni prethodni protiv Hasa nije kratko trajao.

Drugi četvrtfinalni par u toj polovini žreba, biće Mari – Vavrinka. Endi je nastavio sa mečevima u kojima ima padove, gubi i set ali koje bez većih problema rešava u svoju korist. Protiv Istomina je izgubio prvi, bio ubedljiv u drugom, a rutinski dobio poslednja dva 6-7 6-1 6-4 6-4.

Endiju neće biti lako u četvrtfinalu, jer će sa druge strane mreže biti raspoloženi Stanislas Vavrinka. Kako to izgleda najbolje je osetio Novak početkom godine, a noćas i Tomaš Berdih. Vavrinka je bio bolji sa 3-6 6-1 7-6 6-2. Mečevi između ove dvojice tenisera uvek su zanimljivi i neizvesni, a Mari  je bolji u međusobnom skoru 8-5.