Novak lako do 3. kola

Srpski teniser plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je drugom kolu bio bolji od Finca Jarka Nieminena rezultatom 6-4, 6-2, 6-3.

Novak nije dobro otvorio meč pošto je na startu izgubio svoj servis, međutim probudio se od rezultata *1-3 i  uspeo je da osvoji tri uzastupna gema za 4-3*. U naredna dva gema nije bilo brejkova pa je Novak poveo sa 5-4.  Finac je u desetom gemu imao dve gem lopte ali nije uspeo da ih iskoristi pa je Novak stigao do svoje prve set lopte koju je odmah i iskoristio za vođtsvo u setovima. NOVAKU drugom setu Novak je napravio dva brejka za laganih 6-2 i 2-0 u setovima. U trećem setu smo videli samo jedan brejk i to koji je napravio Novak za pobedu od 3-0 u setovima. Novak će u sledećem kolu igrati protiv Australijanca Bernarda Tomića koji je sa 7-6(3), 6-4, 7-6(5) pobedio Francuza Erbera.

“Bilo je solidno, mislim da je prošlo dobro u sva tri seta. Početak meča nije bio baš dobar, on je odigrao neke sjajne poteze, imao je vinere i u prvom i u drugom gemu. Ali, uspeo sam da se pregrupišem, da odigram dobar tenis”, rekao je Đoković i potom se osvrnuo na vremense uslove koji su nekarakteristični za London jer je temperatura bila oko 35 stepeni.

“Danas je bilo veoma toplo, dobro je što sam proveo manje vremena na terenu. Zadovoljan sam kako igram, ulazim u formu i nadam se da ću, kako turnir odmiče, da igram sve bolje i bolje”, istakao je naš as posle meča.