Novak bez problema do 4. kola

Bez problema što se rezultata tiče, ali ne tako uedljivo i lako kako rezultat govori. Uostalom, činjenica da se meč igrao više od sat i po vremena, govori da je bilo borbe, pogotovu u prvom setu, ali na kraju je sve ispalo kako treba, 6-2 6-3.

Meč je dodouše ličio na prethodne kada su ova dvojica tenisera u pitanju. Anderson je neko kome polazi za rukom da drži Novaka malo dalje od osnovne linije, što doduše plaća i čestim greškama. Sa druge strane, Novak baš zbog činjenice, da protivnik često izbacuje lopticu preko osnovne linije, uglavnom igra sa manje rizika protiv Andersona, pa se zato događa da ubedljivo dobije prvi set sa 6-2 a da ima samo 5 vinera i 10 grešaka.

Prvi set su karakterisala dva gema koja su trajala preko deset minuta. U oba su protivnici sačuvali svoj servis, ali je iz cele situacije Novak izašao sa mnogo više samopouzdanja. Prvo je Anderson imao problema da izjednači na 2-2, a Novak da povede posle tog gema. Nije tu bilo mnogo brejk lopti, tačnije samo jedna i to na Novakov servis, ali jednostavno serveri nisu mogli da iskoriste silne gem lopte koje su imali. Što nije uspelo Novaku u 4. gemu, pošlo mu je za rukom u naredna dva na servis protivnika. Konačno je stigao do prilika za brejk i uspešno ih realizovao, tako da se set mimo očekivanja, ekspresno završio.

Slabo je Novak servirao u prvom setu, što se dramatično popravilo u drugom. U prvom je jedva ubacio polovinu prvog servisa iako nije forsirao sa jačinom, i imao je slab procenat iskorišćenosti istih, uz dve duple greške i bez asa. U drugom se taj procenat popeo na 70%, uz 78% osvojenih poena i pet asova. Ipak, pored boljeg servisa i igre, Novak se suočavao sa dve brejk lopte u trenucima kada je imao brejk prednosti, na 4-2.

Razlog za tako nešto leži u boljoj igri Andersona u nastavku, pa se može reći da se igrao mnogo bolji tenis. Ipak, servisima Novak dolazi do 5-2 i sve se moglo završiti kao u prvom setu, jer je Novak imao dve meč lopte na servis Andersona ali ih je Južnoafrikanac spasao servisom. Što nije novaku pošlo za rukom tada, jeste u sledećem gemu, tako da je sve završeno kako je Novak želeo, a stisnuta pesnica na kraju meča možda govori da se Novak  malo pribojavao ovog meča.

U narednom kolu, a pred ozbiljne okršaje, Novak bi trebalo da ima lakši posao. Anduhar je bio bolji Španac protiv Ramosa, pa će on biti Novakov protivnik u sredu. Inače, noć nije protekla  bez iznenađenja. Ovoga puta je stradao Mardi Fiš, od koga je bio bolji kvalifikant, Australijanac Ebden. Berdih je opet izgubio set, ovoga puta protiv Rodika ali je ipak dobio meč.

U dva derbija bolji su bili Simon i Izner. Simon je pobedio Vavrinku sa 6-4 6-4 a aIzner Monaka sa 7-5 7-5. Almagro je pobedio Hiralda i on će se boriti protiv Berdiha za mesto u četvrtfinalu, protiv najverovatni9je Novaka. Sa druge strane Izner će igrati protiv Ebdena, dokm Simon čeka pobednika meča Herison – Garsija Lopez. Janko će večeras na teren protiv Nalbandijana, a kada će to biti teško je reći jer Janko igra 4. meč na terenu br. 2, a program počinje od 19h.

Svakako će biti interesantno tenisko veče i noć, jer program na centralnom terenu otvaraju Del Potro i Verdasko a nastavljaju Azarenka i Gerges, pa posle meča između Šarapove i Vinci, na teren izlaze Nadal i granoljers, zatim Raonić i Federer, da bi program zatvorila Ana koja će igrati protiv Karolina Voznjacki negde u ranim jutarnjim časovima.