Nova pobeda

Iako je bio boljeg raspoloženja nego juče, Novak je i danas imao dosta oscilacija u svojoj igri. Hase je ipak bio nešto slabiji protivnik od Dolgopolova, pa je sve prošlo bez veće drame. 6-4 6-2.

Činjenica da je Novak lakše osvajao gemove na protivnikov servis, dovoljno govori o čestom gubitku koncetracije a i činjenici da je Hase mnogo lakše igrao u gemovima kada nije osećao pritisak. Novaku je servis čas ulazio, čas nije, ali je zato ritern funkcionisao besprekorno što je toliko frustriralo Hasea, da je osvojio samo jedan svoj gem,a i u njemu je sapšavao brejk loptu.

Novak je sa druge strane, dosta kuburio sa forhendom, koji je najbolje funkcionisao u prva četiri gema drugog seta, kada je i Novakova igra bila na potrebno visokom nivou. Ali, po pravilu kada stekne prednost, kao da izgubi fokus, tako da je dozvolio Haseu povratak od 4-1 do 4-4, a u drugom setu čak dva brejka iako je Novak vodio 4-0 i 5-1. Prvu set loptu  Novak nije iskoristio kada je servirao, ali je uradio ono što mu je bolje danas išlo, iskoristio je na servis protivnika.

Novak će u polufinalu igrati protiv Berdiha, pa se tako nastavlja serija ispadanja očekivanih protivnika po rangu. Samo, Novak će morati da odigra ceo meč kao recimo početak drugog seta, ako hoće da se nađe u finalu, jer je Berdih pokazao danas sjajnu formu, uz karakteristične greške na važnim loptama.