Neuspeh u kvalifikacijama za Vinter kup

Prošlog vikenda su igrani kvalifikacioni turniri za Winter cup, prestižno svetsko ekipno takmičenje za juniore, pod pokroviteljstvom Head proizvođača sportske opreme. Na žalost, nijedna od srpskih reprezentacija nije se plasirala u finale.

Kvalifikacije su podeljene po zonama i grupama, a prve dve ekipe iz svake grupe igraju na završnom turniru. Igralo se po sistemu ispadanja, sa po osam ekipa u sakoj grupi. Dakle četvrtfinale, polufinale i finalsti su bili pobednici grupa. Za najmlađe truniri su održani od 27-29. januara. Devojčice su igrale u Češkoj i prošle su četvrtfinale ali su u polufinalu ubedljivo poražene od domaćina, koje su i pobednice turnira. Za utehu je pobeda u utešnom finalu, pa je Srbija zauzela treće mesto. Dečaci su igrali u Rusiji i nisu prošli dalje od prvog kola. Od njih je bila bolja Belorusija.

U konkurenciji do 14 godina, turniri su igrani prošlog vikenda. Devojčice su igrale u Izmiru i imale nesreću da u četvrtfinalu igraju protiv domaćina. Iako su povele posle pobede Marjanović, Nikolina Jović je izgubila svoj singl meč, a Trukinje su bile ubedljive u dublu. Na kraju sledio je poraz u borbi za peto mesto od Holandije.

Dečaci su igrali u Peču, Mađarska i na žalost doživeli istu sudbinu, dva poraza od po 2-1. Prvi od Italije drugi od Bugarske. U sastavu srpske reprezentacije su bili Bućan, Kecmanović i Radenković.

U konkurenciji do 16 godina, igrale su samo devojčice. Srbija je igrala u jakom sastavu: Jorović, Stojanović i Radanović ali nije uspela da prođe dalje od polufinala. U prvom kolu je pobeđena Danska sa 2-1, da bi u drugom kolu Radanović dobila prvi meč, a Jorović prvi set i onda neshvatljivo pala, pa je posle poraza u dublu ostala borba za treće mesto gde su poražene od Holandija sa 2-1.

Dečaci će svoj meč igrati od 10-12. februara a Srbija je u grupi sa Hrvatskom, Izraelom, Švedskom, Ukrajinom, Portugalom, Ukrajinom i domaćinom Italijom. Za Srbiju će igrati  Šunjarević, Grbić, Čonkić i Vukićević.