Natalija van terena nekoliko meseci

Srpska teniserka Natalija Kostić zbog operacije koju je imala sredinom februara narednih nekoliko meseci biće odsutna sa teniskih takmičenja.
Nataliaj Kostic
Ceo oktobar i početak novembra prethodne godine  Natalija je provela na turnirima u Heraklionu (Grčka). Već na prvom predala je meč drugog kola singla (bez borbe) i prvo kolo dubla. Izgledalo je kao da povreda ili razlog predaje ta dva meča nisu ozbiljne prirode, jer je Natalija beležila solidne rezultate na ostala četiri turnira u Grčkoj, gde je igrala finale dubla, a na poslednjem osvojila titulu u singlu. Nakon tih turnira, Kostićeva je otišla na turnir u Antaliju (Turska) gde je predala četvrtfinale singla i finale dubla. Napravila je malu pauzu do kraja decembra i prijavila turnir u Istanbulu (Turska) i bila u žrebu, ali je predala taj meč. Od tada je nije bilo na turnirima, nije ništa prijavljivala, pa smo je kontaktirali za malo više detalja, i evo šta nam je rekla: 

“Pozdrav. Nažalost, imam operaciju. Dok sam bila na turnirima u Heraklionu otkrili su mi cistu na jetri. Prve nedelje imala sam strašnih problema. Meč prvog kola protiv Bojane Marinković ne znam ni sama kako sam izgurala, dok sam meč drugog kola morala da predam zbog bolova. Kada sam se vratila kući, odradila sam testove i ispostavilo se da je nastala cista izazvana od strane parazita ehinokoka,tako da mora da se operiše, jer bi bilo jako loše ako ne daj Bože pukne. Jako sam tužna, imam operaciju sledeće nedelje, a do sada sam pila neke jake lekove da se smanji broj parazita i da mi ublaži bolove koji su strašni.”

Od operacije je prošlo malo više od nedelju dana, a kako nam je rekla Natalija, sve se dobro završilo, u užasnim bolovima, ali polako se oporavlja. Narednih nekoliko meseci Natalija će morati da bude van teniskih terena, a računa da će do početka leta biti zdrava i spremna da se vrati takmičenjima i da nastavi tamo gde je stala.

Ekipa NETTENIS-a Nataliji želi brz oporavak, da ostane pozitivna i nasmejana i da razmišlja kao da je ovo samo pauza između sezona, pa da se nakon svega vrati jača nego što je bila. Znamo da joj je teško, ali je zdravlje ipak najbitnije.