Najveća titula i najbolji rang u karijeri za Draginju Vuković

Srpska juniorka Draginja Vuković odlučila je da preskoči prvi Gren Slem sezone i da započne sezonu na turnirima G1 kategorije u Južnoj Americi.

Na prvom turniru u San Hozeu u Kostariki, zabeležila je prvu pobedu nad top 16 juniorkom, kao i prvo četvrtfinale u pojedinačnoj i prvo polufinale u konkurenciji parova. 
Na turtniru u Barankilji u Kolumbiji, stigla je do osmine finala singla, ali je ovaj put uspela da podigne trofej u dublu.

Zajedno sa Anjom Hartel iz Poljske eliminisala je 2. nositeljke u četvrtfinalu i 7. u finalu, bez izgubljenog seta. U borbi za trofej one su bile bolje od Fernande Labrana iz Čilea i Natalije Volf Gasparin iz Brazila, sa ubedljivih 6-2 6-2.

Srpskoj teniserki ovo je šesto finale i šesta titula u konkurenciji parova, ali do sada nije trijumfovala na turniru iznad G4 kategorije ni u singlu ni u dublu.

Draginja je trenutno 111. juniorka sveta, a ovi rezultati doneće joj najbolji plasman u karijerii i, u zavisnosti od rezultata drugih juniorki, najverovatnije plasman među 100 najboljih na ITF listi.

I naredne nedelje Draginja igra u Latinskoj Americi, ovoga puta u Ekvadoru.