Mrak prekinuo mogući preokret Ivanovićeve

Meč Ane Ivanović i Sabine Lisicki u trećem kolu Vimbldona prekinut je zbog mraka pri vođstvu Nemice 6:4 (u drugom setu rezultat je bio 1:1).

Ana (48)

U prvom setu gledali smo veoma kvalitetnu igru na obe strane, ali je Lisicki bila malo bolja u prelomnim poenima i to je, uz jači servis, prevagnulo na stranu Nemice.

Lisicki u dosadašnjem toku meča ima 23 vinera i 12 grešaka, a Ana je upisala po 8 direktnih poena i neiznuđenih grešaka.

Njih dve sastale su se do sada samo jednom, upravo ove sezone na turniru u Štutgartu, kada je Srpkinja slavila u dva seta – 6:1, 6:4. 

Dosadašnji tok meča: 

U prvom gemu Ivanovićeva je spasla dve brejk lopte, a zatim je Nemica bez većih problema osvojila gem na svoj servis. Činilo se da će i Ana učiniti isto kada je povela 40:15, ali usledile su dve lake greške forhendom, a potom i brejk Lisicki. 

Ana se nije obeshrabrila, već u narednom gemu odlično je riternirala i zasluženo vratila brejk za 2:2. Ivanovićeva nije uspela da osvaja lake poene servisom, Lisicki je ponovo došla do brejk lopte, a onda je i iskoristila u najlepšem poenu na meču. 

Ovaj put Nemica nije dozvolila ribrejk i povela je sa 4:2. Ivanovićeva se nije predavala i pri rezultatu 4:3 stigla je do brejk lopte, iako je Lisicki vodila 40:15. Ipak, Nemica je odlično servirala, a Ani je mnogo problema zadavala i drop šotom, pa je uspela da povede sa 5:3. 

Obe teniserke igrale su veoma dobro, ali je Lisicki bila za nijansu mirnija u ključnim poenima. Iako je Ana u desetom gemu spasla jednu set loptu, Lisicki je snažnim servisom iskoristila drugu i povela sa 1-0. 

Na početku drugog seta obe teniserke lako su dobile po gem na svoj servis, a onda su zajednički odlučile da meč prekinu zbog mraka.

izvor: B92.net