Marko Miladinović pokorio Kanadu!

Talentovani srpski junior Marko Miladinović okitio se titulom na juniorskom turniru prve kategorije u Kanadi. On je u finalu savladao Brazilca Mateusa de Almeidu (97. junior sveta)  rezultatom 7-6(2), 6-3.

                                                                                                                                                           

Marko je bio postavljen za trećeg nosioca tako da je u prvom kolu bio slobodan. U drugom kolu savladao je kvalifikanta Amerikanca Bairda 6-3, 6-4, da bi u trećoj rundi Marko izgubio i jedini set na turniru protiv Japanca Horije 16. nosioca i 48. igrača na svetskoj juniorskoj rang listi, posle preokreta 0-6, 6-4, 7-5.

U četvrtfinalu je savladao još jednog kvalifikanta iz SAD-a, Brajana Šija 6-4, 7-5, a u polufinalu Hrvata Ajdukovića, takodje kvalifikanta, 6-4, 6-2.

Ovo je Marku druga titula ove sezone na nekom juniorskom turniru prve kategorije. Nakon one prve koju je osvojio u Brazilu na šljaci, ovu šampionsku titulu on je osvojio na tvrdoj podlozi, kao sjajnu urvetiru pred juniorski US open koji startuje sledeće nedelje.

S ovom titulom Miladinović će skočiti sa 10. na 8. mesto na svetskoj listi juniora, nakon što mu ispadnu prošlogodišnji bodovi kada je osvojio titulu na turniru druge kategorije u Pančevu.

Na ovom tuniru učestvovala je i naša najbolja juniorka Olga Danilović, ali je bila primorana da pred meč polufinala bez borbe, zbog povrede.