Marko Miladinović i Draginja Vuković na prestižnom Bonfiljio trofeju A kategorije

U italijanskom gradu Milanu trenutno se održava otvoreno prvenstvo Italije u tenisu za mladje od 18 godina, A kategorije. Ove godine Srbija ima dva predstavnika, Marka Miladinovića (16. junior sveta) i Draginju Vuković (76. na juniorskoj rang listi) koji su startovali sa polovičnim uspehom.

                                         

Draginja je startovala porazom u prvom kolu, izgubila je od Lulu Sun (61. na listi) rezultatom 3-6, 1-6. Medjutim, u dublu je imala nešto više uspeha jer je stigla do četvrtfinala gde je u paru sa Irinom S Cantos tesno izgubila 7-6(4), 2-6, 8-10 od američkog dubla Mekneli/Osingve.

Marko Miladinović je bio mnogo uspešniji od svoje zemljakinje, bar što se tiče singla, postavljem kao 15. nosilac plasirao se u četvrtfinale pobedom nad Patrikom Kipsonom (44. na listi) posle preokreta 5-7. 6-0, 6-4. Sledeći Markov protivnik s kojim će se boriti za ulazak u polufinale je Argentinac Baez, 6. nosilac i 18. na svetskoj juniorskoj rang listi. U dublu je naš predstavnik igrao u paru sa Francuzem Gastonom i izgubio u četvrtfinalu od argentisnko-kolumbijske kombinacije Geler/Mehia 1-6, 1-6.

Ovaj turnir je zapravo poslednja provera našim mladim teniserima pred jedan od najvažnijih turnira u sezoni – Rolan Garos gde će im se pridružiti naši najbolje plasirani juniori Miomir Kecmanović i Olga Danilović.