Mari zaustavio Viktora

Viktor Troicki može da bude zadovoljan učešćem na ATP turniru u Beču. Naš teniser je iz kvalifikacija stigao do polufinala gde je danas zaustavljen od Endija Marija sa 6-4, 6-3. Nekada top 15 tensier, približava se ulasku u najboljih 100, pa će od ponedeljka biti na 106. mestu, a s obzirom da do kraja sezone ne brani ništa sasvim je sigurno da će i ući u top 100.

viktor-troicki-650x348

Polufinalni duel počeo je dobrim servisima sa obe strane, a prvi brejk napravio je  Mari u petom gemu i poveo sa 3-2, ali je već u narednom Viktor ribrejkom uzvratio i došao do izjednačenja 3-3. U naredna dva gema nije bilo brejkova, a onda je u devetom gemu Škot oduzeo servis našem teniseru, a potom uspeo da materijalizuje stečeno za osvajanje prvog seta rezultatom 6-4.

Drugi set Britanac je nastavio u sjajnom ritmu, napravio brejk u prvom gemu, a potom i potvrdio stečeno za startnih 2-0. U nastavku meča promena nije bilo, pa je Britanac i dalje imao prednost brejka (5-3). U devetom gemu Srbin je servirao, ali je Mari stigao do tri meč lopte, iskoristio  prvu i osvojio set rezultatom 6-3.