Malo dve meč lopte

Novi trener, nova oprema ali stara Jelena.Ne toliko po igri, koliko po (ne)sposobnosti da završi meč. Mnogo puta viđen scenario, kada su preko puta mreže Enan, Klajsters…ali u zadnje vreme spisak se širi, evo i na Skojavone, drugi put.

Meč je bio pun oscilacija, kada su obe teniserke u pitanju. Pobednika je odlučilo to, što kada je Frančeska dobila prvu priliku da odservira i završi meč, ona je to iskoristila. Doduše ne i ona na savršen način, jer se susrela sa brejk loptom iako je pre toga imala dve meč lopte. Izgledalo je da će Jelena da se vrati, ali onda su usledile dve precizne bombe iz servisa, udarca koji joj je zadavao probleme tokom većeg dela meča. Uostalom, Jelena je došla do prvog seta posle duple greške protivnice.

Umalo da se tako završi i meč. Na 6-5 u drugom setu, Skijavone se na svoj servis susrela sa dve meč lopte. Kod prve je odlično odservirala, a kod druge je morala da ide sa drugim servisom. Toliko se uplašila da se ne ponovi scenario iz prvog seta, da je samo ubacila servis u teren, ali je Jelena preagrresivno napala tu loptu koja je otišla iza osnovne linije. To kao i loš gem na 5-3, toliko su razlutili Jelenu, da je taj brejk počela sa duplom greškom i ceo gem kao da je nije bilo na terenu.

Inače u prvom setu, Jelena je vodila sa 3-0, ali odmah dozvolila dva brejka i prednost protivnici od 4-3, da bi joj se Skijavone revanširala istom merom, na kraju i u već pomenutom 12. gemu. I u drugom je Jelena dva puta imala prednost brejka, baš kao i u trećem, bilo je 3-1.

Što se Jelenine igre tiče, mora se priznati da ona u većem delu meča nije bila loša, čak je bila dosta sigurnija sa osnovne linije od Franćeske, ali je bilo tih padova u pojedinim gemovima, i to uglavnom kada je servirala, što je i koštalo meča. Servis nije bio loš ali je Skijavone uglavnom lako čitala i prvi Jelenin servis i vraćala često nezgodne lopte slajsom, koje su Jelenu terale na mrežu gde je bila laka meta za pasing udarce Skijavone.

Jelena je očigledno sa puno entuzijazma ušla u novu sezonu, tako da joj ovaj poraz neće baš dobro doći. Ipak Jelena je iskusna i zna da stil igre protivnice, nije do kraja dozvolio da ona sve pokaže što može u ovom trenutku. Jelena deluje fizički spremno, ali stare boljke za sada ostaju, servis, igra na mreži i izjasci, kao i rešavanje, gotovo dobijenih mečeva, u svoju korist. Samo i takva Jelena je bila najbolja na svetu, tako da bi sa ovakvim pristupom, kakav je imala jutros, moglo biti bolje.