Lajović u novom finalu!

Dušan Lajović plasirao se u svoje 14. finale u profesionalnoj karijeri, 5. na turnirima čelendžer kategorije.

DUSAN LAJOVICPobedom u polufinalu turnira 30k kategorije u Seulu nad  japanskim teniserom Juići Sugitom 7-5 6-2, Dušan je izborio  šansu  da igra za svoj 9. trofej, tj 3. na turnirima čelendžer kategorije. U finalu će igrati protiv Julijana Rajstera, drugog nosioca.

Zbog kiše je meč počeo sa zakašnjenjem, ali se bolje snasao Dušan. Prvi je stigao do brejka, ali je ubrzo Sugita poravnao na 3-3, zatim Dušan na 4-4 nije iskoristio šansu, ali jeste na 5-5 i sigurno odservirao za set, dobivši ga as servisom. U drugom setu viđena je druga priča, tek poneki izgubljeni poen na svoj servis je imao Lajović, dok je pritiskao konstantno Japanca i stigao do dva brejka, u prvom i sedmom gemu, a zatim i do pobede 7-5, 6-2.

Plasmanom u finale, Dušan je obezbedio rang između 122. i 125. mesta, a titula bi ga vratila u 120 tenisera i dovela veoma blizu najboljeg ranga (114.mesto).

Od ostalih srpskih igrača koji su ove nedelje najdalje dogurali na turnirima, Krajinović je stao u polufinalu 30k+H čelendžera u Kazablanci, a u polufinalima fjučersa u Grčkoj i Umagu su danas izgubili Miki Janković i Milana Spremo.