Kvitovoj Marejeva sudbina

Senzacija broj dva na turniru u Indijan Velsu odigrala se u WTA delu turnira. Petra Kvitova je ispala već u trećem kolu i to posle ubedljivo dobijenog prvog seta.

Doduše, Kristina Mekhejl je za razliku od Lopeza, neko od koga su mogla da se očekuju iznenađenja, jer je mlada teniserka koja dolazi i koja je u formi. Krisitna je i prošle godine dobro igrala u Indijan Velsu, tada je iznenadila Kuznjecovu, ali je ipak pobeda nad Kvitovom veliki i neočekivani korak za mladu Amerikanku.

Dakle, Kristina je dobila preostala dva seta dosta lako, pa je na kraju bilo 2-6 6-2 6-3. Tako je malo zasenila svoju zemljakinju Hempton, koja je pre dva dana iznenadila Jelenu Janković. Inače Hempton je takođe uspela da prođe u 4. kolo, jer je jutros pobedila i Jarmilu Gajdosovu u tri seta. Ako je Jeleni za utehu.

Kvitova tako polako posustaje u trci sa Azarenkom i Šarapovom, a problemi će za nju tek doći pred Vimbldon, ako nešto ubrzo ne uradi sa svojom formom. Ovoga puta je zakazao servis, bez kojeg ona realno nije ista igračica.

Azarenka je zato u formi i to zastrašujućoj. Kuznjecova je počišćena sa 6-1 6-2. Sigurna je bila i nova članica Top 5 društva, Agnješka Radvanska, koja je u dva seta bila bolja od Flavije Penete. Li je bila bolja u kineskom derbiju od Ženg, a Gerges sigurna protiv Gariges.