Kuznjecova predala meč odličnoj Jeleni

U 2.kolu Rima, Jelena Janković savladala je Svetlanu Kuznjecovu u njihovom trinaestom međusobnom duelu. Ruskinja je pri rezultatu 6-2, 4-0 za JJ predala meč pa je Jelena stigla do sedme pobede u njihovim mečevima.

jelenaKrenula je dvostruka bivša šampionka Rima koncentrisano u meč, pritiskala je Kuznjecovu tako da je Ruskinja uvek bila metar i više iza osnovne linije. Dva brejka bila su dovoljna Jeleni da reši set svojim servisom u osmom gemu. Gde je stala, nastavila je i u drugom setu, i odmah je stigla do brejka, da bi jedinu brejk šansu za Kuznjecovu Jelena spasila u narednom gemu. Nakon toga JJ stiže do novog brejka koji potvrđuje svojim servisom za 4-0.

Tada Ruskinja seda na klupu i nakon kratkotrajne konsultacije sa doktorkom odlučuje da preda meč. Kuznjecova nije delovala preterano zainteresovano za meč, ali se njena taktika zasnivala na igri daleko iza osnovne linije pa se iz nje nije moglo zaključiti da ima neke probleme. Ona je doktorki rekla da je već uzela lekove protiv bolova i da ne deluju tako da ju je ona savetovala da odustane jer će samo pogoršati stanje svog levog kuka.

JJ je prvi set završila sa 10 vinera i neiznuđenih grešaka, a meč sa 17 vinera i tri greške manje, uz dva asa, za samo 55 minuta tenisa.

Jelenu sutra očekuju dva meča. Najpre će igrati u osmini finala singla protiv Flavije Penete ( JJ vodi 7-2 u njihovim mečevima ), a na terenu će biti i u dublu sa Alisom Klejbanovom i igraju protiv Jekatarine Makarove i Jelene Vesnine.