Katarina Jokić sanja Vimbldon

Petnaestogodišnja Katarina Jokić osvajanjem prve profesionalne titule najavila je uspešnu karijeru. Ide korak po korak, raduje se nastupu na juniorskom Rolan Garosu, a san joj je osvajanje Vimbldona.

Katarina-Jokic-mTeniserka banjalučkog Borca igra sve bolje. Nakon juniorskog ITF finala u Umagu otišla je u Šibenik, gdje je trijumfovala na 10.000 dolara vrednom ITF turniru. Upisala je pet pobeda, a poslednja teniserka koja joj je čestitala je tri godine starija Iva Mekovec iz Hrvatske. U nedelju ju je pobedila sa 6:4, 6:1, a 12 bodova, koliko je dobila za trijumf, doneće joj pomak za više od 100 mesta na WTA listi na kojoj je sada 801.

Ovo je moj najveći uspeh do sada. Presrećna sam zbog osvajanja turnira i titula mi je podstrek da još više treniram, istakla je Jokićeva i prokomentarisala nastupe u Šibeniku:

Došla sam malo umorna iz Umaga, gde sam igrala finale, a i protivnice su bile dobre, pa je bilo teško doći do titule. Tri meča sam igrala u tri seta, bila sam po tri sata na terenu, ali odigrala sam dobro. I finale sam dobro igrala i zadovoljna sam nastupom.

Za Katarinu nema puno odmora. Iz Šibenika je odmah otišla kući u Novi Grad, a na terenima TK Borac u Banjaluci nastavlja sa treninzima  sa trenerom Bojanom Vujićem.

Nema puno odmora. Nakon turnira odem malo kući, pa u Banjaluku kako bih nastavila da treniram. Ponekad je naporno, ali brzo se odmorim, tako da mi nije ništa teško. Sledeći turnir na kom ću nastupiti je juniorski ITF turnir u Firenci, koji počinje u utorak, a posle ću najverovatnije nastupiti na 25.000 dolara vrednom turniru u Švajcarskoj. Takođe, ove godine bi trebalo da igram na juniorskom Rolan Garosu, rekla je Jokićeva.

Kakva su očekivanja na Rolan Garosu?

Nadam se dobrom rezultatu. To bi bilo četvrtfinale, ali očekujem i bolji plasman, istakla je mlada teniserka, koja je sa šest godina počela da trenira u novogradskoj Slobodi.

Trener Vujić s kojim trenira šest meseci veruje da će Jokićeva za nekoliko godina biti u vrhu svetskog tenisa.

Verujem i ja u to. Daću sve od sebe da tako bude jer mi je cilj da budem u top 10 na svetu. Volela bih da osvojim i Vimbldon, to mi je omiljeni turnir, istakla je Katarina Jokić i dodala da joj je drago što od ove godine nastupa pod zastavom Srbije, čiji je član A tima.

– 6 godina imala kada je počela da trenira

– 19. aprila 1998. rođena u Zrenjaninu

-63. mesto na juniorskoj ITF listi

-801. mesto na WTA listi

Idol Nole

Kao i mnogi teniseri i teniserke, i Katarina Jokić ima idola.

Novak Đoković je moj idol. Dopada mi se zato što ima raznovrsnu igru i mentalno je jak. Nažalost, nisam ga upoznala, ali nadam se da hoću, rekla je Jokićeva.

 

Izvor : Nezavisne novine