Karolina salvalada Bojanu

JOVANOVSKISrpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Luksemburgu. Bolja od teniserke iz Srbije bila je Dankinja Karolina Vožnjacki rezultatom 2-1, po setovima 6-3, 3-6, 6-3.

Meč je bolje počela teniserka iz Danske i već u drugom gemu napravila brejk i povela sa 2-0, ali je Bojana izgubljeno vratila, smanjila na 2-1, da bi Karolina Voznjacki još jednim brejkom stigla do 3-1. U nastavku seta igralo se gem za gem, ali je u osmom gemu Dankinja napravila još jedan brejk za 5-3, a potom i materijalizovala stečeno za osvajanje prvog seta rezultatom 6-3.

Drugi set krenuo je kao i prvi, ali u režiji Bojane Jovanovski. Teniserka iz Srbije je brejkom u drugom gemu povela sa 2-0, Dankinja je brejkom smanjila na 2-1, ali je Bojana novim oduzetim servisom stigla do 3-1. U nastavku seta, u sedmom gemu, Karolina Voznjacki, je smanjila na 4-3, ali je Srpkinja već u sledećem stigla do nedostižnih 5-3, da bi u narednom gemu samo potvrdila stečenu prednost za konačnih 6-3.

Treći set bio je različit u odnosu na prva dva. Nije bilo brejkova sve do sedmog gema, kada je Karolina Vožnjacki iskoristila nešto lošiji gem Bojane Jovanovski, materijalizovala je Dankinja jednu brejk loptu, a potom u sledećem gemu potvrdila brejk za velikih 5-2. U nastavku seta igralo se gem za gem, pa je teniserka iz Danske osvojila treći, odlučujući, set rezultatom 6-3.

Karolina Vožnjacki će se u polufinalu sastati sa pobednicom duela Lisicki – Knap.