Jovana kraljica Antalije, Natalija Srbije

Da postoji izraz Antalija Slem, Jovana Jakšić bi bila teniserka koja je to ostvarila.
U svom trećem finalu za redom u Antaliji, četvrtom ove godine,  srpska teniserka osvojila je i treću titulu za redom, odnosno četvrtu ove godine a petu u karijeri.

Ukupno, JJ junior, iliti JJJ, osvojila je 7 ITF turnira u karijeri.

Od pet finala prošle godine, osvojila je dva, Prokuplje i Antaliju, dok je ove godine, za sada pet od pet, od kojih su četiri u Antaliji, na šljaci, a jedno u Mumbaiju, na tvrdoj podlozi.

Svi ovi turniri pripadaju rangu 10k tunira.

Sa druge strane Natalija Kostić je u poslednjih godinu dana osvojila 6 ITF 10k turnira, i to uglavnom u Srbiji (Beograd, Pirot, Niš, Prokuplje) a našlo se mesta i za jednu Antaliju i Dubrovnik.

Što se ITF sezone tiče, od ostalih teniserki, u poslednjih godinu dana, trijumfe na ITF turnirima ove kategorije  imale su i Teodora Mirčić, Tamara Čurović, povratnica Vojislava Lukić i mlada nada, 15-godišnja Ivana Jorović.

Jedino su Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc imale uspeha na 25k i 50k turnirima i drugim.

Kada će JJJ i Natalija, a i ostale srpske mlade teniserke, preći na 25k i veće turnire, ostaje da se vidi, jer, i pored velikog uspeha na ovim fjučersima, oni ne mogu doneti neki veći napredak na rang listi i mogućnost da se teniserke nađu u boljoj poziciji za plasman na velike turnire.