Još jedna titula za Jorovićevu!!!

Ivana Jorović, BIESTERBOS 2013Ivana Jorović nastavlja sa odličnim izdanjima ove sezone. Od maja, Ivana je doživela samo  dva poraza!!!

Usput, osvojila je pet juniorskih i tri profesionalna ITF turnira. Jedina dva poraza bila su na US Openu, gde ju je porazila jedna top 300 teniserka sa WTA liste, Majo Hibi, i  na turniru G1 kategorije u Kanadi, gde je predala trećoj juniorki sveta Katerini Sinjakovoj.

Poslednji u nizu trofeja  jeste turnir 10K kategorije u Šarm el Šeiku, u Egiptu..

Ivana je bila bolja od prve nositeljke Anabele Fernandez-Rabener iz Španije, u dva seta 6-2 6-4. Ovu top 500 teniserku srpska teniserka je dobila i na putu ka prošlonedeljnoj tituli takođe u Šarm El Šeiku.

Ovo je Jorovićevoj četvrta profesionalna titula, a zahvaljujući njoj naćiće se na pragu ulaska među 600 najboljih na WTA listi. S obzirom da praktično do juna ne brani ništa, može se očekivati veliki pomak  od nje naredne sezone, kada više neće imati ograničenja oko igranja na turnirima zbog godina.

Za kraj sezone Ivana će odigrati G1 turnir Edi Her, a zatim i jedan od najprestižnijih turnira nakon Gren Slemova, GA turnir Orandž Boul. Oba se igraju u Sjedinjanim Američkim Državama.

Trenutno se nalazi na 10. mestu na juniorskoj listi, a dobrim plasmanima na ova dva turnira može završiti godinu i mnogo bolje plasirana.