Jeleni tri gema

Teško je izmeriti i odlučiti se koji je najteži Jelenin poraz u karijeri, bar od kada je ušla u vrh svetskog tenisa, ali je današnji od Mone Batrel, svakako jedano od neprijatnijih. Iako je Nemica drastično napredovala na WTA listi ove godine, osvojila svoj prvi WTA turnir, ipak nije neko od koga bi Jelen trebalo da izgubi  0-6 3-6.

Obe igračice su imale u meču četiri brejk lopte. Mona je svaku odbranila i svaku osvojila na servis Jelene. U prvom setu Jelena nije odbranila tri u drugom nije osvojila nijednu od tri. Obe teniserke su imale slab procenat servisa, ali je očigledno Jelena bila više loša, što i rezultat jasno govori.

Jelena je tako izgubila veliki broj poena, a nije osvojila ništa, kako u IW, tako i u Majamiju, pa će u najboljem slučaju od 02.04. biti najviše 17. što je najslabiji plasman Janković od 2006. godine. Da li je to samo usputna stanica za put na dole, ili prolazna kriza, kakve Jelena ima s vremena na vreme….videćemo. Ipak, posle svake te krize, Jelena je sve niže na listi, što svakako ne ohrabruje.