Jelena u dva seta do 3. kola

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US-opena, pošto je u meču druge runde bila bolja od bugarske teniserke Cvetane Pironkove u dva seta 7:5, 6:4 posle 97. minuta igre.

jelenaPrvi set bio je  pomalo neobičan za ženski tenis, bez oscilacija ni sa jedne  strane. U prvih deset gemova obe teniserke bez problema su osvajale gemove na svoj servis, da bi Jelena u jedanaestom gemu ugrabila priliku i stigla do zlata vrednog brejka. U narednom je materijalizovala tu prednost i prvi set osvojila sa 7-5. 

Baš kao i prvi, i ovaj set servisom je započela Cvetana. U uvodna dva gema teniserke su bile sigurne na svoje servise pa je rezultat bio  1-1. Velika borba viđena je u sledećem gemu. Bilo je 40:40, ali srpsla teniserka ipak nije smogla snage da oduzme servis Pironkovoj.  Jankovićeva je u sedmom gemu izvršila pritisak na servis bugarske teniserke, što joj se isplatilo, pa je povela sa 4-3. Srpska teniserka je nastavila u istom stilu, pa je dobila još dva gema na svoj servis  bez problema i sa 6-4 plasirala se u treće kolo gde će se sastati sa Johanom Larson koja je iznenadila Sloun Stivens u tri seta.