Janko Tipsarević iz kvalifikacija do titule!

Janko Tipsarević konačno je uspeo da podigne pehar na nekom turniru. Nakon tri godine problema sa zdravljem, formom, povredama, uspeo je da osvoji čelendžer turnir najjače kategorije (125k) i veže sedam pobeda u nizu.

challenger-tipsarevic-chengdu-2016

Na turniru u Kini, u Kingdaou, Janko je zbog ranga morao da igra kvalifikacije, koje je prošao bez problema. U istom ritmu nastavio je i do dofinala. Vezao je šest mečeva bez izgubljenog seta, svaki dobivši vrlo ubedljivim rezultatima (u proseku po 4 izgubljena gema po meču) Iako za bivšeg top 10 tenisera trijumf na čelemdežeru ne predstavlja neki veliki uspeh u karijeri, za Janka je veoma vredan, zbog pomenutih problema koje je imao. U protekle tri godine, odnosno godinu i po od opvratka na terene,  nije uspeo ni jednom da se plasira u četvrtfinale nekog turnira. Sada je konačno uspeo, a onda i nastavio sve do titule.

U finalu Tipsarević je igrao protiv 7. nosioca Rubena Ramireza Idalga iz Španije. Nakon lošeg prvog seta, srpski teniser je preokrenuo meč i slavio u tri, sa 1-6, 7-5, 6-1.

Ova titula je Janku 18. profesionalna titula u karijeri, odnosno 11. iz čelendžer kategorije. (takođe ima 4 ATP i 3 ITF titulr) iz ukuono 32  finala koje je igrao (11 ATP, 15 CH i 6 ITF)
Ovaj trijumf vratiće Janka među 300 najboljih na ATP listi od ponedeljka. 

Sledeće nedelje čeka ga turnir Masters serije u Sinsinatiju, gde igra sa zaštićenim rangom. Na startu nije imao sreće sa žrebom, jer će igrati protiv 11. nosioca Davida Gofana iz Belgije.