Izmene na sezoni trave od 2015. godine

hale 2012Teniska sezona na travi od 2015. godine  doživeće izvesne promene. Naime, za dve godine ona će biti duža za nedelju dana.

Tradicionalni turniri u londonskom Kvinsu i nemačkom Haleu od leta 2015. godine prelaze u višu kategoriju. Osim nagradnog fonda, povećava se samim tim i bodovni. Pobednici će dobijati 500 poena za titulu, što je duplo više nego do sada.

Takođe, turnir u Štutgartu, od 2015. godine održavaće se na travi, umesto na šljaci, i biće jedan od pripremnih turnira za Vimbldon, umesto deo postvimbldonske šljakaške serije.

Slična situacije desiće se kod dama: WTA Birmingem će od sledeće sezone preći u viši rang, sa Internacional na Premier seriju, te će uz Istbornom  biti najatraktivniji pripremni turnir. Pobednice ovih turnira dobijaju po 470 poena, dok je Internacional kategorija nudila 280.

Prelazak u višu kategoriju ATP500 i Premijer turnira takođe će omogućiti i samim turnirima da privuku  tenisku elitu i tako učine ova takmičenja primamljivijim i za gledaoce, a naravno i za sponzore.