IW: Li i Peneta u polufinalu

peneta 2014 IWRepriza ovogodišnjeg finala Australijan Opena donela je istu pobednicu kao i u prethodnih pet međusobnih duela Na Li i Dominike Cibulkove. Kineskinja je slavila sa 6-3, 4-6, 6-3 i plasirala se u svoje drugo polufinale u Indijan Velsu.

Ovaj  put, za razliku od finala u Melburnu, bilo je više neizvesnosti. Posle prva dva seta rezultat je bio nerešen , a treći je bio najneizvesniji. Cibulkova je u prvom gemu stigla do brejka, ali Li je odmah u sledećem vratila stvari na početak. Kod 1-2 Slovakinja je spasila čak pet brejk lopti, da bi kod 3-3 prokockala 15-40.

Odlučujući gem bio je osmi, u kojemu je Li stigla do 15-40 i realizovala drugu od dve prilike za brejk. U poslednjem gemu Cibulkova je zapretila došavši na 30-30, ali sa dva uzastopna poena Li je izborila polufinale.

U poslednjem četvrtfinalu Flavija Peneta savladala je Sloun Stivens sa 6-4, 5-7, 6-4 posle gotovo dva i po sata igre.

Nakon što je kod 5-4 u drugom setu propustila priliku da servira za meč, Italijanka se našla u velikim problemima. Izgubila je drugi set, a u trećem je Stivens povela sa 3-0 i imala loptu za dvostruki brejk. Peneta je sačuvala svoj servis gem za 1-3, pa je potom uzvratila brejk i ubrzo izjednačila na 3-3.

Kod 3-4 Italijanka je spasila još jednu brejk loptu, a onda je u devetom gemu oduzela servis Amerikanki. Na servisu za meč Peneti je trebalo čak pet meč lopti.