Jelena ”razbila” Karolinu za četvrtfinale

Jelena Janković je poput tajfuna prošla kroz meč 4. kola Indijan Velsa protiv Karoline Vožnjacki. Naša najbolje plsirana teniserka je za samo 65 minuta igre savladala nekada svetski br. 1, Karolinu Vožnjacki, po setovima 6-3, 6-1.

JJMeč je loše počeo po Jelenu, jer je Dankinja prva stigla do brejka i prednosti od 3-1. Međutim, od tog trenutka Jelena podiže nivo svoje igre, pogađa vinere i manje greši što je rezultiralo potpunim preokretom. Jelena je prvo vratila izgubljeni brejk za 3-3, a potom je sa još dva brejka dobila prvi set sa 6-3 za samo 35 minuta.

Seriju koju je započela krajem prvog seta Jelena nastavlja i u drugom. Vrlo lako je došla do 4-0 iskoristivši 2/3 brejk šanse, da bi u petom gemu na svoj servis Dankinji dozvolila tri brejk šanse koje ona nije iskoristila. Jelena je tako došla i do desetog uzastopnog gema, pre nego što je Karolina prekinula tu seriju. Vožnjacki je dobila utešni gem u drugom setu, a Jelena je na svoj servis iskoristila već prvu meč loptu za veliki trijumf i plasman u četvrtfinale.

Srpkinja je tako izjednačila skor protiv Dankinje na 5-5, a za plasman u polufinale igraće protiv pobednice meča Radvanjska – Korne.