Intervju : Milana Spremo

Milana Spremo je još jedna teniserka koja se rado odazvala našem pozivu za intervju. Pre godinu i po dana je bila 393. teniserka sveta, ali je usled povreda dosta pala, pa je u jednom trenutku ispala i iz 700 na svetu. Loš period je ostavila iza sebe, i sa praktično pola sezone u kojoj je bila zdrava, uspela je da sezonu završi u 500.

Milana SPREMORođena je 26.11.1991. godine, a tenisom je počela da se bavi sa osam godina. U juniorskoj konkurenciji je dogurala do 42. mesta, a turnire do 18 godine je počela da igra sa 14 godina, dok je prvi profesionalni turnir, fjučers na Paliću, odigrala sa 15 godina. Do prvog boda za WTA listu došla je 2008. godine, na turniru 50k na Paliću, kada je kao dobitnica specijalne pozivnice prošla do drugog kola. U karijeri ima dve singl trofeja, a u dubl konkurenciji jedan više.

Polovično sam zadovoljna učinkom, obzirom da sam prvi deo sezone bila povređena, ali sam u drugom delu popravila utisak.

Ovim rečima Milana Spremo počinje priču za naš sajt. U martu je krenula sa turnirima, ali je već na drugom doživela povredu koja ju je udaljila više od mesec dana sa terena. Iako je u maju krenula opet sa turnirima, prve poene je uzela tek nakon sedmog turnira, u Prokuplju je stigla do četvrtfinala, zatim na istom mestu naredne nedelje otišla korak dalje, a uzlaznu formu potvrdila je plasmanom u finale Palića, a zatim titulom u Brčkom. O najboljim i najgorim momentima u 2013.godini kaže:

Najbolji je svakako osvojen turnir 10k u Brčkom , a najgori povreda na turniru u Antaliji u martu ove godine.

Do kraja godine je beležila solidne rezultate, uz nekoliko četvrtfinala i polufinala, igrala je još jedno finale fjučersa, ali je nakon tri seta izgubila na hrvatskom Bolu.

milana spremoMilana gleda samo unapred, i već pravi planove za narednu godinu : 

Trenuno radim sa Andrejem Ilićem na terenima Teniskog saveza I TK Partizana. Želim dobre pripreme, dobro zdravlje i malo sreće jer u narednih 6 meseci ništa ne branim, odgovara na pitanje šta joj treba da se vrati u 400, a zašto da ne, ode i dalje.

Upravo to je glavni Milanin adut u narednim mesecima. Pre godinu i po dana je dostigla rang karijere (393. mesto), a sada se nalazi ne tako daleko od te pozicije, na 479. mestu.

Do sada su je povrede nekoliko puta sprečavale da nastavi uzlaznom putanjom. Toga je i sama svesna. 

Upravo su povrede bile razlog mojih dugih pauza između turnira, pogotovo ove godine. Planiram uz dobro zdravlje da krenem već u februaru sa turnirima.

U februaru ove godine je bila i među 500 teniserki u dublu, ali je dubl morala da stavi na pauzu.

Volim da igral dubl, ali sam zbog problema sa povredom uglavnom odustajala od dublova na turnirima.

Pošto je nekoliko meseci bila van tenisa, pitali smo je šta je radila u tom periodu i šta je opušta kada nije na terenu.

Obzirom da studiram, u iščekivanju mečeva sam spremala ispite. Pored tenisa i fakulteta koji oduzimaju veći deo mog dana, volim da se opuštam uz dobru knjigu, svako slobodno vreme koristim da provedem sa porodicom i drugarima.

Ukoliko sve bude u redu, Milana će svoju sezonu početi sredinom februara u egipatskom Šarm El Šejku.